ART OF INCLUSION


"Bir insanın fotoğrafını çekerseniz, bu onu asil yapmazsa, bu fotoğrafı çekmeniz için hiçbir neden yoktur." - Sebastião Salgado
Sanat dili, sınırları ve geçmişleri aşar. Bireylerin, aksi takdirde konuşulmadan kalabilecek duygu, deneyim ve kimliklerini ifade etmelerini sağlar. Dezavantajlı gruplar için -özellikle de genç göçmenler ve mülteciler için- sanat, kapsayıcılık için bir köprü sunarak güven inşa etmelerini, akranlarıyla bağlantı kurmalarını ve aidiyet duygusu bulmalarını sağlar.
Drama, hikaye anlatımı, fotoğrafçılık ve müzik gibi sanatsal uygulamalarla meşgul olmak gençlerin deneyimlerini işlemelerine, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve kimliklerini güvenli ve yaratıcı ortamlarda keşfetmelerine yardımcı olur. Bu ifade biçimleri empati, dayanıklılık ve kültürlerarası diyaloğu teşvik eder - kapsayıcı toplumlar için gerekli bileşenler.
Kapsayıcılık Sanatı - Art For Inclusion, gençlik çalışanlarını ve dezavantajlı gençleri - göçmen gençleri, kapsayıcılığı, öz farkındalığı ve kültürlerarası anlayışı teşvik etmek için sanatsal ifadeyi kullanarak güçlendiren işbirliğine dayalı bir Erasmus + projesidir. Proje, geleneksel yaratıcılık biçimlerini dijital araçlarla harmanlayarak, gençlik çalışanlarının marjinalleştirilmiş gençlerle, özellikle de göçmenler ve mültecilerle etkileşime girmelerine yardımcı olacak yenilikçi bir eğitim modeli oluşturmayı amaçlamaktadır.
Proje, Romanya ve Yunanistan'da her biri farklı sanat temelli metodolojilere odaklanan iki ulusötesi eğitimden oluşmaktadır: drama, fotoğrafçılık, dijital hikaye anlatımı, müzik ve görsel sanatlar.
Neden bu proje? Çünkü Avrupa entegrasyon, gençlerin katılımı ve artan eşitsizliklerle ilgili acil sorunlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Birçok genç göçmen ve ötekileştirilmiş birey, içinde yaşadıkları toplumların kültürel ve sosyal dokusundan kopuk hissetmektedir.
Sanat, bu eğilime karşı koymak için hayati bir araç olarak hizmet edebilir; güven, temsiliyet ve bağlantı kurmaya yardımcı olabilir.
Bu rehberin birlikte oluşturulması yoluyla, sadece ilham değil, yerel olarak uyarlanabilecek pratik araçlar da sağlamayı amaçlıyoruz.
Girişim, Avrupalı gençlik çalışanlarını, duyulmayan sesleri yükselten, işbirliğini teşvik eden ve çeşitliliği geliştiren sanat temelli oturumları kolaylaştırmaları için desteklemektedir.
Art of Inclusion, bir galeride, bir drama çemberinde veya bir fotoğrafın etrafında paylaşılan sessiz bir anda hissedilen, görülen ve duyulan kapsayıcılığı temsil eder.
Art of Inclusion Booklet

